Pet kola prije kraja prvog dijela A1 lige razgovarali smo s novom kapetanicom naših seniorki – Ivanom Dujić koja nam je rekla svoje mišljenje o dosadašnjim rezultatima, razlogu poraza u četvrtfinalu Kupa u Rijeci, te očekivanjima od nastavka sezone.

Dosad je u A1 ligi ostvareno 10 pobjeda i 5 poraza, te smo trenutno na trećem mjestu. Da li je to očekivani rezultat ili se moglo i bolje?
Mislim da je to očekivani score s obzirom na sadašnju situaciju kada smo dosta oslabljeni. Da smo ostali u istom sastavu kao na početku sezone onda bi se moglo možda više očekivati, ali s obzirom na to da smo ostali bez četiri vrlo važne igračice koje su bile zapravo vođe ekipe smatram da je ovo, realno gledajući ,najbolje što se moglo ostvariti.

dujic

Nismo se uspjeli plasirati na final four Kupa porazom u Rijeci. Kakvo je tvoje viđenje te utakmice?
Sigurno da nam je žao što nismo uspjeli izboriti pobjedu u toj tijesnoj završnici. No, kako smo neposredno prije utakmice ostali bez vrlo bitneigračice – Tomice Bačić koja se tog dana razboljela, mislim da smo napravili jako dobar posao. Jer, kada pogledamo – naša najstarija igračica na parketu bila je Tea Buzov koja je tek ’90. godište, a poslije nje slijedi još mlađa Mia Mašić (’93.), dok je ostatak ekipe, uključujući i mene, čak i 1995. godište i mlađe. S obzirom na tako pomlađenu ekipu mislim da smo napravili sve što nam je bilo u moći, jer je svaka igračica dala svoj maksimum. Za tim sad ne treba mnogo žaliti, već dignute glave nastaviti dalje, gdje nas čeka težak posao do kraja sezone.

Kakva su predviđanja za utakmice A1 lige do kraja sezone?
Nastavak sezone sigurno neće biti lagan. Naprotiv – morat ćemo jako puno raditi i dati sve od sebe jer nam je želja ostati među prvih pet ekipa na tablici. Mi vjerujemo da to možemo i hoćemo ostvariti nastavimo li ovako raditi iz dana u dan.